Ciorba de vacuta

de Ela68 in Ciorbe, 22 Feb 2013 | 22220 vizualizari

 

Ciorba de vacuta este preferata mea. Daca adaug si-o lingura de smantana cand o servesc, alaturi de un ardei iute, pot spune ca I`m in heaven ! Cantitatile sunt pentru o oala de 5 kg.

 

INGREDIENTE

  • piept de vita 700-800 gr sau rasol de vita ( eu am avut o bucata de ceafa de vita si un os )
  • 1/2 kg morcov
  • 3 buc pastarnac
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 1 radacina telina
  • 2 buc ardei gras
  • 150 gr fasole verde
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 1 kg bors ( acruuu)
  • 1 capatana floare marar
  • 3 legaturi leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura tarhon ( optional )
  • 1 ou, smantana ( optional , la servire)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa. 

Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul taiat cubulete mici ( mai putin ardeiul gras, cartofii si rosiile ) se pun 2 minute la calit in 2 linguri de ulei, apoi se adauga supa ( zeama de la carnea fiarta ). 

Se lasa doar 10 minute la fiert.

Apoi se adauga cartofii taiati cubulete, ardeiul gras taiat fasii , legatura de patrunjel, doua legaturi de leustean, si rosiile curatate de coaja si taiate in felii de 2 cm grosime. Adaugam in ciorba de vacuta si tarhonul curatat de pe ramurele si tocat.

Taiem carnea bucatele,  fierbem borsul separat, si le punem peste zarzavat.
Potrivim de sare si mai lasam ciorba de vacuta 10 minute sa fiarba. Stingem focul si adaugam  leusteanul pastrat pentru final.
Pentru cine doreste, se poate drege cu un ou batut.
Servim ciorba de vacuta cu smantana.



TIPS-URI

1

Secretul principal pentru ciorba de vacuta  este ca timpul de fierbere sa nu depaseasca 20 minute, chiar daca zarzavatul vi se pare "al dente", nu va faceti griji, pana se raceste ciorba, va deveni moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta,ca la baiatu' acasa.