Ciorbă de vară, potrivită și în perioada postului.
Se curăță și se spală ceapa și morcovul. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoare. Ardeiul gras se taie cubulețe. Ștevia se spală și se taie fideluță.
Se călesc mai întâi ceapa și morcovul, într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în care am încins uleiul. Se adaugă și ștevia, se umple cu apă și se lasă la fiert.
Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile cubulețe, se acrește cu borș, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin.
Se ia focul și se presară leuștean proaspăt tocat mărunt.
Timp pregătire: 10 min
Timp gătire: 30 min
Porții: 8
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ciorba-de-stevie.html