Ciorba de praz cu legume

de crissvalentina in Ciorbe, 4 Apr 2013 | 15820 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de o buna prietena. Este de post dar este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 4 fire de praz
  • 2 morcovi
  • 4 cartofi
  • 1 ardei gras
  • o bucata de telina
  • 2 linguri de orez
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 2,5 litri apa
  • 500 ml bors
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz cu legume:

Se pun la fiert legumele taiate cuburi in afara de praz. Prazul taiat rondele subtiri se inabusa in cele 3 linguri de ulei si putina apa.

Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga prazul si cele 2 linguri de orez. Se lasa sa fiarba in continuare la foc mic pana gand legumele sunt gata.

Borsul se pune intr-un ibric si se pune la fiert(asta pentru a nu intrerupe fierberea cand il vom pune peste supa de legume). Dupa ce a fiert borsul se adauga peste legume se pun si cele 3 linguri de pasta de tomate, sarea si piperul dupa gust si se mai lasa putin sa clocoteasca.

Dupa ce oprim focul adaugam verdeata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de praz cu costiţă afumată