Ciorba de peste

de susu in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 14590 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de peste este aceea facuta din multe feluri de peste, atat capete cat si carne zdravana si daca se poate apa "curata" din Dunare. Mi-aduc aminte de o colega care-mi zicea ca nici platita n-ar merge in Dunare s-o manance tantarii si sa serveasca ciorba cu apa unde........sunt numai mizerii.

 

INGREDIENTE

  • Peste (capete si bucati de carne)
  • Radacinoase, albitura si telina
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1 legatura ceapa verde optional
  • 2 ardei capia rosii
  • Cateva tomate
  • 1 cartof
  • 1 mana de orez
  • Leustean verde proaspat       
  • Bors pentru acrit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. Eu am dat albitura prin razatoare. Am calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand. Am lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate (atentie la osul amar, urechile trebuiesc scoase). Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el. Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba de peste mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga in ciorba de peste orazul si rosiile pasate sau taiate cubulete.

Acrim ciorba de peste cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. Eu am pus si niste leustean uscat. Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrate.

TIPS-URI

1

ciorba de peste se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:37

buna rau

LUK 1

08.02.2011, 23:01

Ai dreptate..chiar azi am citit o reteta de a lui radu a.roman si zicea acelasi lucru..borsul e bun daca e facut din mai multe feluri de peste..

DIANA B 1

09.02.2011, 10:40

cate ciorbe ai gatiiiiiiiiiiiiiiiiiit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste