Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 24 Aug 2020 | 4220 vizualizari

 

O ciorba de perisoare de nota 10 [  zece ]. Initial sotul a bombanit auzind cuvantul zucchini .  Dupa ce a gustat vreo doua farfurii , tot mai dadea tarcoale pe langa oala :D

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 zucchini
  • 1 rosie mare
  • 1 pahar smantana fermentata grasa [ minimnum 25%]
  • 3 linguri tarhon verde frunzulite
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • sare
  • otet mere -optional

Pt .perisoare:500 gr carne tocata de porc slaba

  • 1 ou
  • 1 ceapa verde tocata marunt
  • 1 lingura pasta ardei
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon:

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Caliti usor in ulei ceapa si morcovul , tocate marunt .
  3. Adugati 2 l apa si puneti la fiert cuburile de cartof si rosia taiata marunt . Sarati .
  4. Materialul de perisoare se obtine amestecand toate ingredientele date .
  5. Se formeaza mici perisoare cu mainile umezite cu apa sau putin ulei .
  6. In momentul in care morcovul este aproape patruns [ cam dupa 15 minute de fierbere ] , se reduce intensitatea fierberii si se pun perisoarele in zeama ce fierbe domol .
  7. Adugati zucchini taiat cubulete si orezul .
  8. Fierbeti  perisoarele 10-15 minute maximum .Nu  le fierbeti  in exces , ele nu-si vor mai mentine fermitatea .
  9. Dregeti ciorba cu smantana diluata cu zeama fierbinte si asezonati cu tarhon verde .
  10. Gustati si daca este nevoie ,sarati si acriti cu putin otet de mere .
  11.  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Se formeaza mici perisoare cu mainile umezite cu apa sau putin ulei .

2

Fierbeti perisoarele 10-15 minute maximum .Nu le fierbeti in exces , ele nu-si vor mai mentine fermitatea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zucchini, smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

30.08.2020, 16:24

Ce bine arata!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:27

Arata atat, dar atat de bine ciorbita ta!

RuxyRux 1

28.10.2020, 20:47

Oh, ce bunatate! Ce culoare si ce gust!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din aripioare de pui cu dovlecel