Numai buna dupa o noapte de chefuit...
Se pregatesc perisoarele astfel:Se curata morcov 1 buc,ceapa 2 buc si se toaca ,apoi se pune sa se caleasca in 2 lg de ulei.Ca nd este aproape calita ,se pune 1 morcov micut razalit pe razatoarea cu ochiuri mici si se lasa sa se caleasca.Se pune 1/2 lgt boia,se amesteca si se pune peste carnea tocata de porc.Se spala 1 mana de orez si se pune peste carne ,se amesteca si se adauga 2 oua ,framantand bine sa se omogenizeze.
Se pune o oala de 6 l cu apa la foc .Se curata restul de ceapa si restul de legume .Se toaca marunt ceapa si se adauga in oala cu apa cand aceasta clocoteste,apoi se toaca morcovii,radacina de patrunjel si de telina si se pun in oala sa fiarba.Cand sunt aproape fierte se adauga ardeiul kapia copt tocat marunt .Se formeaza perisoarele din carnea pregatita si se pun in oala sa fiarba orezul.Cand perisoarele sunt fierte,se adauga 1 cutie mica de bulion si 1 cana de zeama de varza si se lasa sa mai dea un clocot.La sfarsit se adauga patrunjel frunze uscat si tocat .Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca circa 30 de minute ,apoi se poate servi.
1
Se poate servi cu ardei iute si smantana.