Ciorba de perisoare cu smantana

de mihaelar63 in Ciorbe, 25 Feb 2010 | 38184 vizualizari

 

nu facusem de mult ciorba de perisoare cu smantana

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa mica
  • 1ardei mic rosu
  • 500 gr carne tocata vita + porc
  • 1 ou
  • 4 linguri orez
  • sare
  • piper
  • boia
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  •  1 lingura tarhon in otet
  • 200 ml smantana      
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu smantana:

   1. legumele se curata si se spala .orezul se spala .

   2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si putina boia .

   3.  dupa 15 min carnea tocata se amesteca cu oul , sare, piper [dupa gust ], 2 linguri orez si jumatate din patrunjel taiat f. marunt .cu mainile unsecu putin ulei se formeaza bile mici de marimea unui ou de prepelita care se pun sa fiarba la foc domol cam 20 min .se pun si celelalte 2 linguri de orez.

   4. spre sfarsitul fierberii se pune ardeiul taiat cuburi mici , restul de patrunjel tocat si tarhonul din otet .

   5. smantana se amesteca cu apa calda si apoi cu cateva linguri de zeama fierbinte . se adauga apoi la ciorba

   6. daca este necesar se mai pune sare si piper .

TIPS-URI

1

este foarte buna acrita si cu zeama de varza acra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

26.02.2010, 14:29

buni spanac fac si eu azi , pozele de la ciorbita sunt din arhiva de vreo 2 saptamani

cory 1

26.02.2010, 14:32

deja ma pun sa dezghetz carnea tocata...fac si eu....

cory 1

26.02.2010, 14:33

eu pap si cu un ardel iuuteee...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu afumatura