Ciorba de perisoare

de Valclaudia in Ciorbe, 21 Sep 2014 | 8705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 200 gr. carne tocata de porc
  • 1 cescuta de orez
  • 1 ou
  • boia dulce, sare si piper dupa gust
  • 1 lingura gris
  • putin cimbru uscat
  • 3 morcovi potriviti
  • 1 ceapa
  • 2 ardei diferit colorati
  • 2 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • cca 1,5 -2 l apa rece
  • bobite de piper
  • 150 ml bors (din comert am avut eu)
  • verdeata tocata (patrunjel si leustean verde)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Peste carnea tocata punem 1 ou, boia dulce,orez, cimbru uscat,gris, sare si piper dupa gust. Amestecam aceasta compozitie, acoperim cu un capac si dam ra rece cca 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

Ceapa curatata, spalata si tocata o punem la sotat in 2 linguri de ulei. Imediat adaugam si ardeii taiati bucatele, morcovii taiati rondele si bobitele de piper.

Adaugam rosiile pasate, foaia de dafin si apa. Lasam la fiert pana se inmoaie morcovii.

Formam perisoarele si le adaugam in ciorba. Lasam sa colocoteasca cat este nevoie. Dupa ce  perisoarele se ridica la suprafata eu le mai las cam 5-7 minute, dupa care adaug borsul si verdeata tocata marunt.

Stingem focul, mai lasam cateva minute oala acoperita sa se amestece aromele si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciocanele afumate