Ciorba de iepure

de Geanina87 in Ciorbe, 13 Iun 2012 | 7036 vizualizari

 

Pentru prima data am gatit ieri ciorba de iepure si asta pentru ca m-a convins sotul...eu,recunosc ca nu prea am vrut, insa dupa aceea m-am bucurat ca a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure( eu am folosit coastele si maruntaiele (ficatul,inima etc)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • telina
  • 5 rosii cherry
  • 1/2 lg de bulion
  • patrunjel
  • taitei
  • sare
  • zeama de lamaie (nu am avut bors)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de iepure:

Mai intai spalam carnea de iepure bine-bine, o proportionam si o punem in apa la fiert. Cand da in clocot, schimbam apa, iar cand incepe iar sa fiarba spumuim bine. In momentul in care carnea este pe jumnatate fiarta, adaugam morcovul taiat rondele, telina si ceapa taiate marunt si lasam sa fiarba inca 10 minute, dupa care punem rosiile si bulionul (pt.a capata culoare). Punem sare dupa gust, apoi acrim cu zeama de lamaie sau bors. Lasam inca 3 minute pe foc, apoi adaugam taiteii, iar dupa inca 2 minute oprim focul, punem patrunjelul si capacul deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

14.06.2012, 09:01

gustoasa

Geanina87 1

14.06.2012, 09:09

Roxana,chiar nu mi-a fost mila,pt. ca l-am primit de la cineva...congelat

roxanabucataras 1

14.06.2012, 20:03

buna treaba

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de iepure cu legume