Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: ceapa, morcov, ardi telina, rosii, carne de gaina, zeama de varza
Ingrediente pentru Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat:
Cum se prepara Ciorba de gaina de curte, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat:
Legumele se curata si se toaca marunt. Carnea portionata si spalata foarte bine se pune intr-un vas cu apa cat sa o acopere pentru a fi data intr-un clocot. Prima apa se arunca, dupa care se adauga carnea impreuna cu apa in vasul pentru ciorba si se lasa la fiert cu sare.
Dupa un timp (verificam carnea cat este de fiarta) se adauga legumele.
Cand legumele si carnea au fiert de adauga rosiile (se spune ca rosiile intaresc carnea si legumele daca nu sunt fierte bine). Dupa ce rosiile au fiert se pune zeama de varza. Dupa ce da in clocot se adauga fideaua. Necesita fierbere nu mai mult de trei minute. Se adauga leusteam ( uscat, verde, congelat, dupa posibilitati)
Pofta buna!
O adevarata incantare a fost pentru noi reteta Ciorba cu usturoi si carne de porc, dar va indemnam sa incercati si Bors moldovenesc de vita
Va mai recomandam si reteta Ciorba de pui cu smantana