Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita

de diaconta in Ciorbe, 7 Dec 2011 | 60244 vizualizari

 

Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita
Cu siguranţă este una din ciorbiţele care-mi plac tare mult. Îmi place fasolea verde (care de fapt,e galbena), acompaniată de multe alte zarzavaturi. Iar dacă-i adăugăm şi puţină afumatură gustul este deja desăvârşit. Adică o ciorbiţă ardelenească adevărată.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: fasole verde pastai, costita afumata, morcov, patrunjel, ceapa, telina, ardei rosu

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita:

  • Fasole verde (aproximativ 600 gr am folosit eu)
  • 300 gr costita afumata sau kaiser
  • morcovi
  • patrunjel radacina
  • ceapa uscata
  • telina radacina
  • gulie
  • ardei rosu
  • ulei
  • o lingura faina
  • 150 ml suc de rosii
  • sare,piper,boia de ardei
  • patrunjel verde,leustean
  • smantana Cantitatile sunt orientative,in functie de cata ciorba vrem sa facem.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita:

Cum se prepara Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita:

Costita se taie bucati si se pune la fiert  impreuna cu ceapa taiata marunt ,in apa cu putina sare.Daca este sarata costita,nu mai adaugam sare,urmand sa potrivim gustul la final. Fasolea se spala si se rupe bucati,eliminand si acea „codita” de la capete.

Zarzavatul se curata si se taie rondele sau cubulete. Intr-o cratita punem putin ulei si calim zarzavatul.Adaugam si putina boia,va da o culoare frumoasa ciorbei.Punem si zarzavatul in oala in care fierbem costita. Fasolea o oparim cu putina apa fierbine si o punem si pe ea in oala,alaturi de zarzavat.

Intre timp pregatim rântasul.Intr-o craticioara prajim putin faina cu putin ulei.Luam de pe foc,punem sucul de rosii si apa cat sa se ingroase faina.Amestecam sa nu se faca cocoloase.Nu trebuie sa fie foarte gros.

Cand a fiert fasolea si zarzavatul,punem rântasul in oala.Lasam sa mai fiarba  2-3 clocote.Daca dorim putem sa punem si smantana in oala,sau se poate servi separat in farfurie.

La final adaugam verdeata si mai condimentam daca este cazul. Mie imi place cu ardei iuti murati. Poftă bună !!!!!

Va indemn cu drag sa incercati si aceasta reteta de Ciorba de fasole verde sau Ciorba de legume

Va recomandam si reteta Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde (pastai) cu afumatura, o reteta ardeleneasca desavarsita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura