Ciorba de fasole verde

de mirela0911 in Ciorbe, 31 Ian 2011 | 11627 vizualizari

 

Iarna, ciorba de fasole din borcan o fac cu ou si smantana; vara, cand e fasolea verde proaspata, o fac fara.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • fasole verde de la borcan
  • 200ml bulion
  • 1 ou
  • smantana
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde:

Se curata morcovul si pastarnacul, se taie cubulete si se pune la calit in putin ulei. Se pot pune si alte legume (eu am avut fasolea pusa pe iarna cu ceapa, ardei, rosii si frunze de telina in ea). Dupa ce s-a colorat uleiul de la morcov se stinge cu apa si se lasa la fiert sub capac.

Cand sunt pe jumatate fierte legumele se adauga fasolea din borcan. Se mai lasa sa fiarba pana sunt gata fierte toate. Se adauga bulionul si se mai pune sare dupa gust. Eu am pus in oala albusul de la ou si am lasat sa mai dea cateva clocote pana s-a intarit albusul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. 

Intr-un bol se amesteca galbenusul cu smantana si dupa ce s-a mai potolit ciorba se pune peste ea. Se serveste calda, de preferat cu mamaliga cu branza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii