Ciorba de fasole verde

de mirela0911 in Ciorbe, 31 Ian 2011 | 11943 vizualizari

 

Iarna, ciorba de fasole din borcan o fac cu ou si smantana; vara, cand e fasolea verde proaspata, o fac fara.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • fasole verde de la borcan
  • 200ml bulion
  • 1 ou
  • smantana
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde:

Se curata morcovul si pastarnacul, se taie cubulete si se pune la calit in putin ulei. Se pot pune si alte legume (eu am avut fasolea pusa pe iarna cu ceapa, ardei, rosii si frunze de telina in ea). Dupa ce s-a colorat uleiul de la morcov se stinge cu apa si se lasa la fiert sub capac.

Cand sunt pe jumatate fierte legumele se adauga fasolea din borcan. Se mai lasa sa fiarba pana sunt gata fierte toate. Se adauga bulionul si se mai pune sare dupa gust. Eu am pus in oala albusul de la ou si am lasat sa mai dea cateva clocote pana s-a intarit albusul. Se ia de pe foc si se lasa la racit. 

Intr-un bol se amesteca galbenusul cu smantana si dupa ce s-a mai potolit ciorba se pune peste ea. Se serveste calda, de preferat cu mamaliga cu branza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu aripi de pui ,dovlecel si legume