Intr-o zi friguroasa de iarna, o ciorba de fasole cu ardei iute e tot ce-mi doresc la pranz :P
Fasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita.
Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care fasolea a adat primul clocot. Apoi,la foc mic fierbem boabele de fasole impreuna cu ceapa intreaga si ardeiul taiat in 4,iar restul radacinoaselor (morcov,pastarnac,telina) le punem maruntite in oala cu ciorba de fasole. Adaugam sare(vegeta,orice dorim).
Kaiserul il taiem bucatele mici si-l tragem la tigaie pentru a se rumeni usor. Il punem la ciorba de fasole, adaugam bulionul si crenguta de cimbru lasand sa fiarba in continuare.
La sfarsit punem in ciorba de fasole verdeata proaspata, tocata marunt.
1
ciorba de fasole poate fi aromata si cu tarhon