Ciorba de fasole uscata

de corina241 in Ciorbe, 16 Oct 2012 | 6427 vizualizari

 

Intr-o zi friguroasa de iarna, o ciorba de fasole cu ardei iute e tot ce-mi doresc la pranz :P

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • 2 cepe mari
  • 1 mocov
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • 300g kaiser
  • 1 lingura bulion de rosii facut in casa
  • sare
  • cimbru
  • patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Fasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita.

Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care fasolea a adat primul clocot. Apoi,la foc mic fierbem boabele de fasole impreuna cu ceapa intreaga si ardeiul taiat in 4,iar restul radacinoaselor (morcov,pastarnac,telina) le punem maruntite in oala cu ciorba de fasole. Adaugam sare(vegeta,orice dorim).

Kaiserul il taiem bucatele mici si-l tragem la tigaie pentru a se rumeni usor. Il punem la ciorba de fasole, adaugam bulionul si crenguta de cimbru lasand sa fiarba in continuare.

La sfarsit punem in ciorba de fasole verdeata proaspata, tocata marunt.

TIPS-URI

1

ciorba de fasole poate fi aromata si cu tarhon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

corina241 1

16.10.2012, 20:49

si daca toata lumea etse satula ma bucur c-ati trecut pe la mine,la masa

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 10:46

gustoasa ciorbica

babi5 1

13.06.2014, 09:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena lata