Ciorba de fasole cu oase afumate

de AndrutzaP in Ciorbe, 20 Mar 2016 | 8111 vizualizari

 

Am facut ciorbica asta la cererea iubitului meu. Aveam niste oase de porc afumate eco, de parintii mei la tara. Atat de mult i-au placut ca a zis ca sigur merg de minune si cu fasole, asa ca...asta a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole alba boabe
  • oase de porc afumate
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 morcov
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingurita tarhon
  • sare,
  • piper
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu oase afumate:

  Oasele de porc, spalate, se pun la foc in oala sub presiune cu fasolea ( fiarta in prealabil in 2 ape). Se fierb impreuna in oala sub presiune aproximatv 1.5 ore ( depinde de cat de repede se fierbe fasolea).

   Dupa ce fasolea si carnea s-au fiert foarte bine se iau de pe foc. Separat se caleste ceapa cu ardeiul si morcovul. Dupa ce s-au inmuiat se adauga bulionul de rosii si pasta de ardei si se mai lasa pe foc cateva minute. Prajeala astfel facuta se toarna in oala in care sunt fasolea si carnea. Daca nu are suficienta zeama se mai adauga apa fiarta ( depinde cat de multa zeama vreti sa aiba ciorba) si se fierbe circa 15-20 minute ca sa se incorporeze aromele.

   Se condimenteaza cu sare, piper si tarhon dupa gust. Dupa ce opriti focul, puneti deaspura o legatura de patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu oase afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

21.03.2016, 15:35

Rocsi 1

21.03.2016, 21:07

Ahhhh, ce gustoasa!

Ina 1

21.03.2016, 21:41

nu refuz niciodata o ciorbitza de fasole cu afumatura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu dovlecei in zeama de varza