Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca
Ciorba de fasole cu carnati afumati este un preparat traditional romanesc ce imbina perfect simplitatea si complexitatea gusturilor. Este o ciorba hranitoare si aromata, ideala pentru a incalzi zilele racoroase si a aduce impreuna familia in jurul mesei. Cu ingrediente de baza si o metoda de preparare relativ simpla, aceasta ciorba ramane un fel de mancare esential in bucataria romaneasca.
Cum se prepara Ciorba de fasole cu carnati afumati reteta traditionala romaneasca
Se pune la fiert apa intr-o oala mare , adaugam fasolea.
Pe masura ce fierbe o sa faca spuma, ar fi bine sa fie inepartata ca sa observati evolutia fasolei.
Intre timp, taiem morcovii cubuleti sau mai simplu ii tocam in robot, tocam si ceapa marunt si taiem si carnaciorii rondele, cu grija sa aiba cam aceeasi grosime sa poata sa fiarba toate in mod egal.
Ceapa tocata o calim intr-o oala mare de ciorba , cu ulei de masline in timp ce fierbe fasolea ,cand ceapa capata usor o nuanta aurie si adaugam carnatii si ii calim si pe acestia impreuna cu ceapa, apoi adaugam morcovii si ii calim impreuna cu ceapa si carnatii cateva minute.
Dupa vre-o 20-25 minute scurgem fasolea de apa si le punem din nou la fiert intr-o alta apa , dupa ce aceasta a inceput sa clocoteasca. In momentul in care a fiert inca aproximativ 15-20 minute in cea de a doua apa,scurgem din nou fasolea si o rasturnam peste continutul de ceapa,carnati si morcovi caliti mai devreme.Adaugam apa peste continut,lasam sa fiarba 5 minute si apoi adaugam 3 linguri de pasta de tomate concentrata,sare,piper,foile de dafin si lasam sa fiarba in continuare pana ce fasolea devine mult mai moale, deci este complet fiarta .In aproximativ 10-15 minute ciorba este gata !
Mai putem adauga patrunjel sau marar la finalul acesteia pentru decor si gust ! Serviti alaturi de paine de casa si ardei iuti. Recomandam si ciorba de salata verde
1
Lasati fasolea la inmuiat peste noapte.