Este o ciorba minunata si fara carne
Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata, dupa care se arunca apa si se pune la fiert intr-o oala cu apa de 5 litri (am pus eu) , sa dea cateva clocote, apoi arunci apa, nu te baloneaza asa tare.
Separat cureti zarzavaturile, morcovul, patrunjelul radacina, telina radacina, ardeiul rosu si le tai cubulete mici (daca doriti le puteti razui. Mie, sincer, nu-mi place) si le caliti in putin ulei de masline (sau de floarea soarelui). Se calesc 3-4 minute, dupa care punem ardeiul, nu de la inceput cu radacinoasele si mai lasam 2-3 minute la calit. Se pun toate in oala cu fasole, se adauga putina sare, vegeta si se lasa sa fiarba 20 de minute (eu am pus in oala minune), dupa care se pun pastele (am pus cu mana cat mi-a incaput in mana) si se mai lasa la fiert 10 minute. Se adauga borsul si pasta de tomate, iar la final frunzele de tarhon.
Este o ciorba minunata, merita sa o incercati. In varianta in care nu o fac de post fierb si un ciolan afumat, iar la final pun in farfurie si smantana.
Va doresc pofta buna!