Am aceasta reteta de la bunica mea. Este unul dintre felurile mele preferate de mancare. O pregatesc cu mare drag de fiecare data.
Fasolea se pune la fiert in oala sub presiune. Timpul de fierbere difera in functie de fasole.
Separat, puneti la calit ceapa, ardeiul si morcovul. Dupa ce aceastea s-au calit, turnati totul (inclusiv uleiul) in oala in care aveti fasolea fiarta. Mai lasati sa fiarba atat cat este nevoie sa se inmoaie morcovul si ardeiul.
Dupa ce fasolea si toate legumele sunt fierte, acriti ciorba cu gem acru de corcoduse. Nu stiu daca se gaseste in comert, eu il am de la bunica mea care il pregateste in casa. Aveti grija ca este destul de acru si contine si sare. O data cu acreala puneti in oala si semintele de marar, acestea vor da un gust intens de marar). Mai lasati sa fiarba cat sa se omogenizeze si sa se acreasca ciorba.
Potriviti de sare si, dupa ce ati oprit focul, puneti cele 2 legaturi de marar tocate marunt. Daca nu va place mararul asa mult, puteti pune mai putin.
Se serveste atat calda cat si rece. Eu o prefer rece cu ceapa verde.
Pofta Buna!
1
folositi marar din belsug, asta este secretul acestei ciorbite.
2
aveti grija cata sare puneti deoarece mararul este sarat si va intensifica gustul ciorbei si riscati sa fie sarata.