Ciorba de curcan

de Bunica in Supe/Ciorbe, 17 Oct 2009 | 14503 vizualizari

 

O ciorba sanatoasa si gustoaaaaaasa rau !

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati ede carne ( eu pun spatele portionat, pipota, gatul)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ardei
  • 1 radacina de patrunjel
  •  1 radacina de pastarnac
  • 4 rosii mari sau  200 g. suc de rosii
  • 1 legatura de leustean
  • sare
  • fidea sau orez (dupa gustul fiecaruia)
  • 1 ou
  • zeama de varza pentru acrit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Se spala carnea si se pune la fiert. Dupa ce a dat un clocot se arunca apa , se spala carnea , se pune alta apa in oala si se pune iar la fiert. Cand s-a fiert carnea se adauga zarzavatul taiat cubulete sau dat pe razatoare. Dupa cateva clocote se pun rosiile sau sucul de rosii.apoi zeama de varza si sarea dupa gust. Cand a disparut spuma de deasupra se pune fidea ( un rotocol ),se stinge focul si  se adauga un ou batut ,mastecandu-se zeama. La sfarsit se adauga leusteanul taiat si putin marar ( cui ii place ).

TIPS-URI

1

Carnea se poate incerca , daca este fiarta , cu ajutorul unei furculite. Sa intre furculita in carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca