Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde cat de multa ciorba vreti sa faceti. Se pune la fiert.
Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cuburi mai mari sau mai mici, dupa preferinta. Cand carnea a inceput sa fiarba se adauga si legumele. Eu le pun pe toate odata si le las cam 20 de minute, pana sunt moi. Se adauga borsul si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se potriveste de sare.
Smantana se amesteca intr-un bol mai mare cu galbenusul de ou, apoi se adauga peste ea cate un polonic de supa fierbinte, pana smantana se incalzeste bine. Se rastoarna apoi peste ciorba si se da focul mai mic. Se mai lasa 2-3 clocote si se opreste focul. Albusul de ou se bate cu furculita si se toarna putin cate putin in ciorba, formand zdrente cu furculita.
La final de presara tarhon uscat. O nebunie!