Am vazut aceasta reteta la Laura Laurentiu si tare m-a incantat, am zis: neaparat trebuie incercata!
Nu am respectat eu intocmai reteta ei din lipsa unor ingrediente, dar tare buna a iesit.
Burechitele sunt un fel de tortellini.
Incepem cu aluatul care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute.
Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua.
Adaugam putina sare si incepem sa strangem faina de pe margini peste oua, amestecandu-le si formand astfel un aluat tare.
Daca aluatul este lipicios mai adaugam putina faina.
Punem un bol de sticla peste aluat si il lasam la odihnit pana se formeaza putin condens in bol(aproximativ 20-30 de minute)
Intre timp ne ocupam de restul ingredientelor.
Maruntim carnea fin, trecand-o de 2 ori prin masina de tocat si o amestecam cu o ceapa tocata fin, putina sare, piper macinat si cimbru.
O lasam si pe aceasta la odihnit.
Curatam legumele si le tocam cubulete, apoi le punem in apa rece cu putina sare si le fierbem pana se patrund , aproximativ 15 minute dupa care adaugam rosiile curatate si taiate cubulete, apoi tarhonul, foile de dafin si crenguta de cimbru si mai fierbem ciorba la foc mediu, 10 minute
Intre timp este odihnit si aluatul pe care il vom intinde intr-o foaie subtire, pe masa infainata.
Ne-a mai ramas un ou de la ingrediente, pe care il vom sparge si vom separa albusul de galbenus.
Batem albusul spuma si vom unge cu el aluatul intins.
Daca mai ramane putin albus, il vom amesteca in carnea toccata.
Taiem aluatul in patratele.
Formam bilute mici din carnea tocata si le asezam pe patratele.
Lipim doua colturi de aluat, ulul peste altul, iar pe celelalte doua le aducem deasupra, unindu-le si formand astfel burechita.
Scufundam burechitele in ciorba si le vom lasa sa fiarba nu mai mult de 10 minute, dupa care adaugam galbenusul de ou ramas, amestecat cu smantana si otetul si diluate cu putina zeama fierbinte.
Amestecam de cateva ori in oala sa se omogenizeze supa si stingem focul.
Inlaturam crenguta de cimbru si foile de dafin si adaugam apoi patrunjelul tocat marunt.
Servim fierbinte cu ardei iute si fara paine. J
Sursa mea de inspiratie:
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/supe-ciorbe/ciorba-de-burechite.html
1
Daca este mai multa carne tocata decat cuprinde aluatul, formam perisoare si le scufundam in ciorba odata cu burechitele.