Prea mi-au facut pofta fetele pe aici, ca sa nu fac si eu! Cat de bun este nu va zic! :)))))
Ciolanul se pune la fiert in apa cu piperul boabe si foile de dafin.
Nu se pune sare avand ciolanul destula injectata prin procesul industrial.
Se fierbe 1 ora, se scota din apa, care nu se arunca, si se usuca.
Se pune uleiul intr-o tava si ciolanul se intoarce pe toate partile sa se unga bine cu ulei.
Se pune in tava usturoiul curatat si taiat felii si ceapa curatata si taiata in 6.
Se presara piperul, boiaua si cimbrul.
Se toarna din zeama in care a fiert ciolanul si 300ml bere (blonda am avut eu).
Se introduce in cuptor pentru 1,5-2 ore.
Daca il doriti mai putin rumenit se poate acoperi la inceput cu folie.
Se roteste pe toate partile si se stropeste mai mereu cu zeama din tava.
Cand scade zeama se mai adauga 200ml bere.
Cand se desprinde de pe os este gata.
Se scoate din cuptor si se mai stropeste in continuare cu zeama din tava 2-3 minute.
Se pune pe farfurie, se taie si se consuma.
Este bun cu fasole, varza calita, pireu de cartofi si muraturi.
Dar cel mai bun este cu hrean si mustar si paine calda.
Pofta Buna!
1
Se poate folosi bere blonda sau bruna.
2
Cand se introduce in cuptor se poate cresta soriciul si se face mai depede, dar isi pierde forma de ciolan traditionala.
3
Se poate pune si alte mirodenii, coriandri, rozmarin dupa dorinta.