Ciocolatesa

de ony in Prajituri, 6 Mar 2011 | 8474 vizualizari

 

e o incercare de amandina imbinata cu negresa; nush dar a iesit ceva foarte bun si savuros :P

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr zahar

 pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de cacao
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri de zahar

pentru sirop:

  • 400 gr zahar
  • 800 gr apa
  • 3 plicuri capuccino

pentru glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatesa:

pentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua.

separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia precedenta.

se pune la copt si se lasa in cuptor 25 de minute la foc potrivit.

pentru crema in timp ce se topeste margarina,amestecam praful de budinca cu cacaua,zaharul si laptele si apoi incorporam si batem bine,amestecand continuu pana se ingroasa.

siropul este foarte simplu de preparat: punem zaharul cu apa pe foc,iar dupa ce fierbe adaugam capuccino.

dupa ce blatul se raceste se taie pe jumatate si se insiropeaza din belsug;se adauga crema apoi se pune cealalta jumatate de blat; se insiropeaza si aceasta .

glazura se face din margarina topita cu zaharul,cacaua si apa,se lasa pe foc pana devine cremoasa si se intinde repede peste prajitura.

se poate orna cu orice,eu am ales sa presar nuca de cocos.

TIPS-URI

1

siropul l-am facut in aceasta cantitate pentru ca am vrut sa fac prajitura mai insiropata.

2

in mod normal se face la jumatate de cantitate(siropul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine (prima reteta facuta cu Mixerul Kitchen Aid)