Ciocolatesa

de ony in Prajituri, 6 Mar 2011 | 8415 vizualizari

 

e o incercare de amandina imbinata cu negresa; nush dar a iesit ceva foarte bun si savuros :P

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • 200 gr zahar

 pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de cacao
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr margarina
  • 3 linguri de zahar

pentru sirop:

  • 400 gr zahar
  • 800 gr apa
  • 3 plicuri capuccino

pentru glazura:

  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatesa:

pentru inceput se separa ouale; galbenusurile se bat bine cu zaharul, se adauga apoi uleiul,apa,praful de copt,faina si cacaua.

separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in compozitia precedenta.

se pune la copt si se lasa in cuptor 25 de minute la foc potrivit.

pentru crema in timp ce se topeste margarina,amestecam praful de budinca cu cacaua,zaharul si laptele si apoi incorporam si batem bine,amestecand continuu pana se ingroasa.

siropul este foarte simplu de preparat: punem zaharul cu apa pe foc,iar dupa ce fierbe adaugam capuccino.

dupa ce blatul se raceste se taie pe jumatate si se insiropeaza din belsug;se adauga crema apoi se pune cealalta jumatate de blat; se insiropeaza si aceasta .

glazura se face din margarina topita cu zaharul,cacaua si apa,se lasa pe foc pana devine cremoasa si se intinde repede peste prajitura.

se poate orna cu orice,eu am ales sa presar nuca de cocos.

TIPS-URI

1

siropul l-am facut in aceasta cantitate pentru ca am vrut sa fac prajitura mai insiropata.

2

in mod normal se face la jumatate de cantitate(siropul).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatesa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)