Choux a' la creme

de dariadeea in Prajituri, 23 Mai 2013 | 2739 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru chou-uri

  • 6 oua
  • 300 ml apa
  • 75 ml ulei
  • 200 g faina
  • sare.zaharPentru crema:
  • 4 oua
  • 270 g zahar
  • 200 g faina
  • 750 g lapte
  • esenta vanilie

200 g frisca pentru decor zahar pudra,capsuni (optional)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a' la creme:

Intr-o craticioara am pus la fiert apa,uleiul, un praf de sare si unul de zahar.

Cand a inceput sa fiarba am pus toata faina(dintr-o data) si am amestecat repede cu o lingura de lemn pana se incorporeaza toata.Am amestecat aluatul bine cam 5 min pana se desprinde usor de pe marginile craticioarei.Am lasat la racit dupa care am pus ouale pe rand,amestecand foarte bine.Fiecare ou se pune dupa ce s-a incorporat bine cel dinaintea lui.

Am pus compozitia intr-un cornet si am format choux-uri pe o tava tapetata cu hartie de copt(ca niste gogosele).Am lasat spatiu intre ele,deoarece cresc la copt.Le-am dat la cuptor preincalzit la foc mare pentru 20 min.Am micsorat apoi flacara si am mai lasat 10 min, dupa care inca zece cu usa cuptorului intredeschisa.Verificati cu o scobitoare daca sunt gata.Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit.Dupa ce s-au racit le-am taiat cate un capacel.

Pentru crema am batut cele 4 oua,le-am amestecat cu zaharul si cu vanilie.Le-am batut bine pana am obtinut o compozitie fina,apoi am incorporat faina si laptele un pic caldut.Am pus vasul la baie de aburi pana s-a ingrosat crema si nu s-a mai simtit gust de faina.Am luat de pe foc si am lasat la racit.

Gogoselele le-am umplut cu crema,am pus un strat de frisca deasupra si apoi am asezat capacelul.Am presarat deasupra un pic de zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a' la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

23.05.2013, 23:47

dariadeea 1

24.05.2013, 15:51

Tabita _ 1

25.05.2013, 22:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac