Chiftelute marinate

de Irina in Curcan, 28 Apr 2014 | 26005 vizualizari

 

Chiftelutele marinate sunt printre mancarurile noastre favorite, asa ca mi se intampla sa le fac destul de des. De data asta am pregatit chiftelutele din carne de curcan, iar legumele le-am adaugat crude in compozitie, doar date pe razatoare. Dupa ce am pregatit compozitia le-am copt, nu le-am prajit, asa ca am muncit mai putin la ele, sunt mai gustoase, parca si sunt si mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de curcan tocata
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • 1 ceapa alba
  • 5 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • o cana suc de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • o lingura sos de soia
  • o lingura otet de mere cu miere
  • un praf de zahar
  • busuioc proaspat sau uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Carnea de curcan am tocat-o fin si am pus-o intr-un castron de portelan.

Am curatat cartoful, morcovul si ceapa si le-am dat pe razatoarea fina.

Usturoiul curatat l-am tocat marunt, iar verdeata am tocat-o.

Am adaugat toate ingredientele in castron, am condimentat cu sare si piper si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena. 

Am presarat faina alba pe o farfurie mare si am format bilute cu mainile umede, pentru a nu se lipi compozitia de maini.

Chiftelutele formate le-am pus in tava cuptorului, dupa ce am tapetat-o cu hartie de copt. Din toata compozitia am facut chiftelute cat sa umplu tava.

Am pus tava in cuptorul incins si am lasat chiftelutele cam 40 minute, la 220 grade, pana s-au rumenit. 

Timpul de coacere il puteti ajusta in functie de cuptor si de temperatura la care le faceti.

Dupa ce s-au copt chiftelutele, am pregatit sosul, de data asta pe aragaz: suc de rosii facut in casa, o ceasca de apa, putina sare si am adaugat si chiftelutele.

Am presarat busuioc uscat, o lingura de otet de mere cu miere si o lingurita de sos de soia.

Am lasat sosul pe foc pana a scazut si s-a ingrosat. 

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Cand sosul e aproape gata puteti adauga si putin usturoi pisat, pentru o aroma mai puternica;

2

Sosul pt marinata se face, de obicei, cu otet, putin zahar si foaie de dafin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in stil cipriot