Bune chiftelutele astea si la gust si pt faptul ca nu sunt uleioase pentru ca se coc la cuptor. Dar sa vedeti ce compozitie interesanta au, conceputa de Laura Adamache (talentata fata asta). Se coc la cuptor, doar se stropesc cu un pic de ulei. Garnitura am facut-o din cartofii de la supa: cartofi natur, unt, sare, piper, usturoi si patrunjel tocat). Si salata, evident.
Curatam pielita si apoi desprindem carnea fiarta de pe pulpele de pui. Eu le-am avut gata dezosate si despielitzate. Scurgem bine-bine de zeama.
O taiem in bucatele si o punem in robot. Sa se raceasca macar pe jumatate pt ca altfel vor fi cam moi la modelare.
Adaugam ouale, iaurtul, dovleceii rasi pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine, 1 ceapa medie, usturoiul, painea fara coaja (daca e prea tare, la mine n-a fost cazul) si stoarsa foarte bine, ardeii copti curatati de coaja, sare, piper si marar sau patrunjel dupa gust.
Le mixam 1-2 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.
Cu mainile usor umede, formam chiftelutele rotunde (cam 3cm diametru) si le tavalim printr-un amestec format din faina de malai si susan.
Le asazam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline.
Eu n-am stropitoare de ulei, am folosit o seringa din plastic.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 10-15 minute pe fiecare parte.
Eu la final am mutat tava pe treapta cea mai de jos, si le-am mai rumenit la grill (cu usa intredeschisa cum se face) pt 5-6 minute.
Le mancam calde sau reci. Sunt delicioase!
1
In cazul in care compozitia nu se leaga foarte bine, adaugati 1 lingura de pesmet.
2
N-am pus cate oua zicea ea (3 la 400g carne) ca se facea fleasca. Am pus 3 la 1kg de carne cruda care scade la fiert.