Chiftele de dovlecei

de Ina in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2010 | 26456 vizualizari

 

Fetele mi-au facut pofta cu dovlecei, asa ca acum va prezint si eu reteta mea de chiftele ;)

 

INGREDIENTE

  • 3  dovlecei
  • 1  morcov
  • 100 g branza
  • 4  catei de usturoi
  • 1  legatura de patrunjel
  • 2  oua
  • Pesmet ( 4-5 linguri )
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

 

       Dovleceii  se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare.  Se lasa intr-o strecuratoare,  pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni.

       Morcovul se trece prin razatoarea mica si se stoarce bine de suc.

       Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul  si morcovul bine stoarse , se adauga usturoi,  oua , patrunjel si piper .  Compozitia se definitiveaza  adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.

       Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins.

       Se pot servi ca simple, cu mujdei  de usturoi sau  zeama de  lamaie .

 

TIPS-URI

1

stoarce bine dovleceii, altfel compozitia va fi prea zemoasa, iar chiftelele nu pot fi formate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

lili 1

05.08.2010, 21:24

mi-ai facut o pofta maine ma duc in gradina sa vad daca am dovlecel marisor si imi fac si eu

Ina 1

05.08.2010, 21:45

Lili, bine ai venit la masa! sunt deliciosi

monicutza 1

08.07.2011, 17:08

da,ai dreptate sunt deliciosi multumesc de reteta!!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei gratinati