Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata

de papabundetot in Porc, 16 Mar 2014 | 3285 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit un pranz plin de vitamine,o reinterpretare a sosului de rosii cu chiftele din zona Ardealului,pe care eu nu il iubeam deloc in copilaria mea :) Dupa cum o sa vedeti mai jos…este o mancare hranitoare si plina de elemente sanatoase,care dau in final un preparat savuros.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru sos:
  • 1 buchetel de brocoli
  • 1 morcov
  • 1 telina radacina
  • 2 tulpini telina apio
  • 1 fenicul
  • 1 catel de usturoi
  • o jumatate de praz
  • 1 cartof
  • sare,
  • harissa,
  • turmenic
  • 2 linguri unt
  • 1/2 conserva de rosii fara pielita (bio)
  • Pentru chiftele:
  • 1 kg carne macinata porc+vita
  • 2 catei usturoi
  • 2 oua
  • coriandru verde uscat
  • 2 linguri pesmet
  • turmenic,
  • ienibahar,
  • ghimbir macinat,
  • sare,
  • chilly
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • 6 cepe rosii
  • sare
  • zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata:

Chiftelele: carnea macinata am pus-o intr-un castron si am adaugat peste ea ouale,usturoiul tocat,pesmetul,coriandrul si condimentele si am amestecat bine de tot,apoi am format cu mana si cu ajutorul unei furculite,gogoloaie de carne,pe care le-am aplatizat pentru a se praji uniform, le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei,la foc moderat si le-am prajit pana cand s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Sosul de legume: Intr-o oala am pus apa cu sare,apoi am curatat telina si morcovul,le-am spalat bine si apoi cand apa a inceput sa clocoteasca le-am adaugat acolo,dupa ce s-au inmuiat putin am adaugat buchetelele de brocoli si spre final prazul,feniculul si cartoful,toate taiate cubulete.Am lasat legumele sa fiarba bine,apoi le-am scurs si le-am bagat in blender,adaugand si putin din apa in care au fiert,si o jumatate de conserva de rosii curatate de pielita.Am continuat sa amestec in blender toate legumele pana cand s-au pasat frumos si s-au transformat intr-un delicios sos.Am pus apoi sosul intr-o craticioara,l-am pus putin la foc sa dea 2-3 clocote pentru a se imbina armonios toate aromele si la final am adaugat condimentele si untul.

Ceapa: Am curatat si spalat cepele,le-am taiat apoi solzisori si le-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei,unde le-am lasat sa se prajeasca frumos la foc iute pentru inceput,apoi la foc mic.Am adaugat putina sare si spre final o mana de zahar pentru a le carameliza.

Am servit sosul de legume cu chiftelute si ceapa caramelizata alaturi de o salata delicioasa de verdeturi…rosii,castravete,baby spanac si leurda..o minunatie..

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de legume si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post