Chiftele cu sos Cirio

de lidiac in Pui, 19 Apr 2011 | 5112 vizualizari

 

Sosul adaugat chiftelelor este cea mai buna metoda de a le transforma dintr-o gustare intr-un fel principal.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 2 linguri ulei
  • 3 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cartofi
  • 1 conserva rosii Cirio Polpa
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 2 oua
  • pesmet
  • 100 g susan
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 2 foi dafin
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos Cirio:

Pentru chiftelute, am curatat  1 ceapa mare, cartofii si usturoiul si le-am tocat marunt cu robotul.  Am amestecat foarte bine carnea cu ceapa, usturoiul si cartofii tocati,mararul tocat, ouale, o lingurita de sare si un varf de cutit de piper.  Am incins uleiul, am dat forma dorita chiftelutelor si le-am tavalit un pic prin pesmet si susan, dupa care le-am prajit.

Pentru sos, am tocat 2 cepe . Intr-o tigaie am incins uleiul si am adaugat ceapa, pana s-a rumenit. Am adaugat conserva de rosii Cirio, pasta de tomate si 1 lingura de zahar. Am stins totul cu 800 ml apa. Am condimentat sosul cu sare si piper si l-am lasat sa fiarba bine. Am adaugat chiftelele in sos, le-am lasat sa dea in clocot , am pus foile de dafin si am oprit focul. Foile de dafin le-am lasat doar 2 minute, pentru ca sosul sa nu capete un gust amar.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de gust puteti inlocui apa cu supa de pui sau vita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos Cirio" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval