Sosul adaugat chiftelelor este cea mai buna metoda de a le transforma dintr-o gustare intr-un fel principal.
Pentru chiftelute, am curatat 1 ceapa mare, cartofii si usturoiul si le-am tocat marunt cu robotul. Am amestecat foarte bine carnea cu ceapa, usturoiul si cartofii tocati,mararul tocat, ouale, o lingurita de sare si un varf de cutit de piper. Am incins uleiul, am dat forma dorita chiftelutelor si le-am tavalit un pic prin pesmet si susan, dupa care le-am prajit.
Pentru sos, am tocat 2 cepe . Intr-o tigaie am incins uleiul si am adaugat ceapa, pana s-a rumenit. Am adaugat conserva de rosii Cirio, pasta de tomate si 1 lingura de zahar. Am stins totul cu 800 ml apa. Am condimentat sosul cu sare si piper si l-am lasat sa fiarba bine. Am adaugat chiftelele in sos, le-am lasat sa dea in clocot , am pus foile de dafin si am oprit focul. Foile de dafin le-am lasat doar 2 minute, pentru ca sosul sa nu capete un gust amar.
1
Pentru un plus de gust puteti inlocui apa cu supa de pui sau vita.