Chifle mediteraneene

de RuxyRux in Piine, 7 Mai 2012 | 4167 vizualizari

 

Cand ai pofta de un mic dejun in stil grecesc, faci si niste chifle decorative cu arome mediteraneene care sa-l completeze perfect...e clar ca mi-e tareee dor de Grecia!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 350 ml apa calduta
  • 2 lingurite rase de sare
  • 2 lingurite de zahar brun
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1/4 lingurita busuioc
  • 1/4 de lingurita de oregano
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 1/4 lingurita rozmarin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 masline mari(scoase de pe samburi si taiate bucatele)
  • putin lapte pentru uns( sau ulei de masline pentru cine le doreste de post)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle mediteraneene:

Cernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa( 300  ml) calduta si dupa ce s-a incorporat bine, turnam uleiul si framantam in jur de 7-8 minute.

Dam forma rotunda aluatului si-l crestam adanc cu un cutit in forma de cruce. Ungem cu ulei de masline aluatul. Acoperim cu un servet si lasam la loc cald sa creasca timp de 45 de minute, sau pana aproape isi dubleaza volumul. Rupem cinci bucati cat pumnul de aluat.

Din fiecare bucata vom rupe o bucatica cat o nuca din care vom face doua snururi pe care le vom impleti prin rasucire.

Bucata ramasa o vom intinde in forma rotunda, vom presa maslinele( impartite cat sa ajunga pentru 5 chifle) si o vom aduna ca pe saculet avand grija sa presam marginea sa nu iasa maslinele. Snurul impletit il vom aseza in mijloc. Le ungem cu lapte( sau ulei de masline dupa caz) si le mai lasam aproximativ 25 de minute la crescut.

Incingem cuptorul la 220 de grade si le coacem pentru 15 minute.

Le lasam la racit si le servim cu mare placere( pofticiosii le vor manca cu siguranta calde), au o aroma irezistibila!

Va prezint si micul dejun format din omleta cu feta, somon afumat, feta cu ulei de masline si busuioc, salata greceasca si tzatziki...delicios!

TIPS-URI

1

Aveti grija sa scoateti samburii de masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle cu lapte (reteta video)