Chifle Laugenbrot

de Gherca Daniela in Piine, 28 Mar 2019 | 5224 vizualizari

 

Aceste painici sunt extraordinare si foarte usor de facut. Gustul intens de covrigi cu o crusta crocanta si miez pufos. O sa va placa sigur!
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 270 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 30 ml ulei
  • faina cat cuprinde (aprox. 500g)
  • In plus:
  • 2 litri apa
  • 12 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri cu sare
  • Optional: pentru presarat deasupra:
  • mac, susan sau sare grunjoasa (eu nu am pus)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle Laugenbrot:

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si uleiul, amestecam putin cu degetele si la final adaugam faina, putin cate putin pana obtinem un aluat elastic si usor de manevrat fara a se lipi de mana.
     Lasam coca obtinuta la crescut pana isi dubleaza volumul.
     Dupa ce a crescut, punem pe foc, intr-o oala sau un vas mai mare apa, bicarbonatul si sarea si lasam  sa fiarba. In acest timp ne ocupam de aluat.
     Rupem cate o bucata de aluat de 90 g (cantarite) si formam cu degetele chifle rotunde.
     (Mie mi-au iesit 9 painici)!
     Din momentul in care apa a inceput sa fiarba adaugam chiflele, cate 3, pe rand si le lasam la oparit fix 30 secunde, pana se ridica deasupra. Scoatem cu o spumiera si le asezam intr-o tava tapetata  cu hartie de copt. Crestam putin chiflele si bagam tava la cuptorul preincalzit la 210°C pentru aproximativ 20 minute.

Cand sunt frumos rumenite sunt gata si asteapta sa fie servite...sunt minunate calde :x

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine bruna