Chifle ca pe vatra

de RuxyRux in Piine, 23 Feb 2011 | 6940 vizualizari

 

Le-am pus aceasta denumire pentru ca sunt identice ca aspect si la gust cu chiflele pe vatra pe care ni le servesc restaurantele traditionale....sunt atat de gustoase...

 

INGREDIENTE

  • 850 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 350 ml apa
  • 70 gr unt
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic drojdie  
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle ca pe vatra:

Cernem faina intr-un vas.

Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa  se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim.

Cand untul este topit incepem sa adaugam cate putina faina ( din toata cantitatea) pana punem 300 gr faina. Amestecam bine.

In mijlocul fainii din vasul de framantat facem o gropita punem drojdia si deasupra presaram zaharul. Pe margine punem sarea.

Turnam compozitia din ibric peste cea din vas si incepem sa framantam chiflele.

Daca cumva aluatul inca se lipeste de maini dupa ce am incorporat toata faina mai adaugam putina si framantam pana nu se mai lipeste de maini si avem un aluat bun de modelat.

Lasam o ora la crescut la cald acoperit cu un servet.

Dupa o ora, formam chiflele...mie imi plac mari , le crestam in semn de cruce , le stropim cu lapte din belsug si le presaram faina.

Incingem cuptorul la 22o grade si dam chiflele la copt 16 minute. Lasam la racit pe un gratar si servim. Sunt incredibil de bune! Le putem taia a doua zi felii si le servim dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle ca pe vatra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot