Le-am pus aceasta denumire pentru ca sunt identice ca aspect si la gust cu chiflele pe vatra pe care ni le servesc restaurantele traditionale....sunt atat de gustoase...
Cernem faina intr-un vas.
Punem pe foc intr-un ibric, apa, laptele si untul si incalzim usor sa se topeasca. Atentie nu trebuie sa infierbantam deoarece drojdia nu avem voie sa o oparim.
Cand untul este topit incepem sa adaugam cate putina faina ( din toata cantitatea) pana punem 300 gr faina. Amestecam bine.
In mijlocul fainii din vasul de framantat facem o gropita punem drojdia si deasupra presaram zaharul. Pe margine punem sarea.
Turnam compozitia din ibric peste cea din vas si incepem sa framantam chiflele.
Daca cumva aluatul inca se lipeste de maini dupa ce am incorporat toata faina mai adaugam putina si framantam pana nu se mai lipeste de maini si avem un aluat bun de modelat.
Lasam o ora la crescut la cald acoperit cu un servet.
Dupa o ora, formam chiflele...mie imi plac mari , le crestam in semn de cruce , le stropim cu lapte din belsug si le presaram faina.
Incingem cuptorul la 22o grade si dam chiflele la copt 16 minute. Lasam la racit pe un gratar si servim. Sunt incredibil de bune! Le putem taia a doua zi felii si le servim dupa dorinta.