Chifle

de ana in Piine, 28 Feb 2011 | 8337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 10 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • susan
  • 3 linguri de lapte pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la masina de paine.Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.Am impartit aluatul in parti egale cca 65 gr fiecare(am obtinut 14 chifle),din care am format bilute pe care le-am asezat in tava de copt tapetata in prealabil cu hartie de copt.Le lasam sa dospeasca cca 30 de minute apoi le ungem cu lapte si presaram seminte deasupra(eu am pus susan).Le coacem la foc mediu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]