Chesscake

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 6117 vizualizari

 

Bun bunuta

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza philadelphia (sau ceva asemanator)
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina de lamaie (plicul meu era de 92 gr)
  • 1/2 pachet unt / margarina
  • 1 pachet biscuiti
  • 1/2 pahar apa
  • 1/2 pahar zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chesscake:

Preparare

Se macina biscuitii pana se fac praf si se pun intr-o cratita unde am topit deja margarina / unt . Se amesteca 2-3 minute pe foc sa se prajeasca un picut.

 


Se pun intr-o tava cu margini desmontabile ,unsa cu margarina / unt si se preseaza bine cu degetele ,cu grija pentru ca ard. Se pun deoparte si se prepara crema.
In robot se pune frisca si branza si se amesteca bine.

Separat intr-o craticioara se fierbe 1/4 pahar apa si se adauga gelatina ,apoi celalalt 1/4 pahar apa rece .Se amesteca bine si se adauga zaharul.

Se toarna gelatina peste amestecul de frisca cu branza.


Se amesteca bine.

Se toarna in tava peste biscuiti si se baga la frigider pana a doua zi.

Inainte de a o scoate din tava se unge cu dulceata sau se face o gelatina de fructe deasupra. Important inainte de a desface marginea tavii sa se treaca un cutit intre prajitura si tava sa se desfaca de pe margini sa nu se rupa cand scoateti marginea tavii.Tarta nu se ia de pe fundul tavii.Cand taiati felia aveti grija sa taiati bine biscuitii de sub tarta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chesscake" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

sandytza 1

26.06.2009, 04:22

Multumesc Bucataras .
Simonik si eu il fac de obicei mai subtire stratul dar acum am ales o tava mai mica ca de obicei deaia a iesit asa si mi-am dat seama ca imi place mai mult asa.

elena1988 1

05.03.2011, 10:48

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura-ecler cu vanilie si cafea