Am pus ochii pe aceasta reteta de ceva vreme, dar tot nu aveam ce trebuia. Mai ales biscuiti OREO. Asa ca am folosit reteta Brandusei pt biscuiti si am executat-o. Si nu-mi pare rau ca am facut-o. E tare buna, doar e cu branza.
Se incalzeste cuptorul la 160 grade.
Intr-o tava de aprox 33x22 cm (13x9 inch) se pune hartie de copt la capete sa fie putin mai lunga.
24 de biscuiti OREO se zdrobesc marunt. Un sfert de cup de unt se topeste si se amesteca cu biscuitii zdrobiti. Se intinde pe fundul tavii apasand bine cu o lingura.
Branza se bate cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam smantana si esenta de vanilie si batem bine. Ouale se adauga cate unul, batand bine dupa fiecare. Biscuitii ramasi se rup in bucati si se amesteca usor cu crema de branza. Se toarna peste crusta. Se coace pt aproximativ 45-60 minute (in functie de cuptor) sau pana cand scobitoarea iese curata din mijlocul prajiturii. Se lasa la racit.
Intre timp ciocolata si restul de unt se pun pe foc si se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a racit putin se toarna peste prajitura. Se baga la frigider pt 4 ore dupa care se serveste. La mine a stat in frigi peste noapte.
Inainte de a taia prajitura se scoate din tava cu ajutorul capetelor de hartie mai lungi dupa care se portioneaza.
1
Eu am folosit doar jumate din cantitatile de mai sus.
2
Reteta originala este cu branza Philadelphia.