Cheesecake cu ricotta si coacaze negre

de papabundetot in Prajituri, 23 Aug 2014 | 3381 vizualizari

 

Desertul de astazi este tot fara coacere,pentru ca inca este foarte cald afara,am incercat de data asta cu ricotta,si cu siguranta vor mai urma si alte combinatii.Nu stiam ca frisca amestecata cu ricotta poate avea un gust atat de bun,proaspat si racoritor totodata,iar textura este una foarte fina,asa ca,pentru cei care ocolesc cheesecake-ul cu branza dulce din diverse motive,recomand aceasta varianta de care cu siguranta va veti indragosti :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 200 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 500 gr ricotta
  • 500 gr frisca naturala
  • 500 gr coacaze negre
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 foi gelatina
  • 30 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ricotta si coacaze negre:

Am pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca.

Crema: Am batut bine frisca,ricotta am amestecat-o cu zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit. Intr-o craticioara am incalzit pana la punctul de fierbere 30 ml lapte,apoi am oprit focul si am adaugat in el 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,conform indicatiilor de pe ambalaj,laptele cu gelatina dizolvata l-am adaugat peste ricotta,apoi tot amestecul l-am pus peste frisca batuta,am amestecat usor sa nu stric frisca si cam asta a fost tot

Am scos forma cu blatul de biscuiti din frigider,am pus peste blat un strat de coacaze,un strat de crema,iarasi coacaze,crema si tot asa pana cand crema s-a epuizat:)

Am decorat deasupra cu cateva coacaze si am dat prajitura la frigider 3-4 ore pentru a se intari.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ricotta si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu gem si zmeura