Pentru blat(biscuite):
Pentru umplut:
Se unge o forma de tort ,rotunda,detasabila, de 20 cm cu unt.
Intr-un bol se pun biscuitii si se mixeaza pana devin pudra.
Peste ei se adauga untul topit si se amesteca bine pana se incorporeaza.
Aceasta compozitie se pune in forma de tort unsa cu unt si se aseaza pe fundul acesteia si pe pereti cu mana sau cu dosul unei linguri.
Umplutura se face astfel:branza de la temperatura camerei se pune intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul impreuna cu zaharul pudra.
Se adauga ouale pe rand unul cate unul pana devine o pasta omogena apoi se adauga smantana si se amesteca si aceasta.Se incinge cuptorul la 160°c.
Compozitia de branza se pune peste biscuite.Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie amestecand pana se topeste,aceasta se toarna peste compozitia de branza si se formeaza modele cu un bat de scobitoare.
Se da tava la cuptor la foc mic(160°c) cca 50 minute sub supraveghere pe grilajul cel mai jos al cuptorului.
La final se opreste aragazul si se tine cheesecake-ul in cuptor cu usa intredeschisa sa nu scada.
Se lasa la racit.
Pofta buna!