Cheesecake cu capsuni fara coacere

de Criss in Torturi, 11 Feb 2014 | 25981 vizualizari

 

 Periculos de bun. :) Nu te poti opri dupa o singura felie. Mie nu mi-a venit sa cred ca intr-o sambata dupa-masa a disparut aproape in totalitate . :D

 

INGREDIENTE

  • Blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti petit beure
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g unt
  • Crema de branza:
  • 350 g branza de vaci cremoasa (am folosit branza de Monor)
  • 200 g smantana 25% grasime
  • 350 ml frisca Meggle
  • 220 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • Jeleu de capsuni:
  • o caserola capsuni congelate (aproximativ 300 g)
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni fara coacere:

Blat: Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect). Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.

Crema: Branza se lasa la scurs daca e apoasa. N-a fost cazul pentru ca branza de Monor e foarte buna si nu fac reclama ;). Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta, dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Peste blatul de biscuiti se pune  crema de branza. 

Jeleu de capsuni: Capsunile se decongeleaza, iar in sucul lasat hidratam gelatina. Capsunile se pot zdrobi cu mixerul sau se pot lasa intregi, cum le-am lasat si eu. Se adauga zaharul si se pun pe foc mic, sa se incalzeasca dar nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Cand zaharul s-a topit, se adauga gelatina hidratata, se ia vasul de pe foc si se amesteca bine pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel pregatit se toarna peste crema de branza. Se pune cheesecake-ul in frigider pentru minim doua ore, dupa care se poate taia si manca cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Strawberry Cheesecake