M-am inspirat de la draga noastra bucataras Merisor, in privinta acestei retete.
Familia mea a fost incantata de acest desert racoritor si foarte gustos!
Crema nr. 1
Crema nr 2:
In plus:
Crema nr.1: Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.
Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare, esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.
Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand este diluata complet, o turnam in fir subtire peste crema, mixand energic sa se imprastie uniform in toata compozitia.
Curatam 10-15 capsuni de codite si le taiem in jumatati pe care le asezam in forma tapetata cu folie alimentara.
Intindem crema in strat uniform peste capsuni si dam din nou forma la frigider pana preparam cea de-a doua crema.
Pentru crema nr. 2 : punem gelatina in apa la hidratat si o lasam pana pregatim crema.
Trecem capsunile spalate si curatate prin blender.
Branza o mixam cu zaharul si putina sare, apoi o amestecam cu frisca si la final adaugam capsunile pasate.
Topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam imediat peste crema si mixam energic pana se omogenizeaza bine totul.
Scoatem forma din frigider si intindem crema de capsuni in strat uniform peste cealalta crema care este aproape inchegata.
Dam forma din nou la frigider cateva ore pana cand cremele vor fi suficient de inchegate pentru a se putea portiona cheesecake-ul.
S-a inchegat foarte bine si s-a putut deja servi dupa 2 ore de stat la frigider.
Nu am folosit biscuitii ca blat. Dar se poate face un blat din biscuiti si unt topit.
Se orneaza cu frisca si capsuni.
1
Cantitatea de zahar folosita variaza in functie de cat de dulci vor fi celelalte ingrediente.