Cheesecake cu capsuni

de Aletta in Dulciuri, 7 Aug 2015 | 3113 vizualizari

 

M-am inspirat de la draga noastra bucataras Merisor, in privinta acestei retete.
Familia mea a fost incantata de acest desert racoritor si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

Crema nr. 1

  • 250 g mascarpone
  • 100 gr branza de vaci pentru prajituri(de la Lidl)
  • 150 g frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 100 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare.

Crema nr 2:

  • 150 g branza de vaci pentru prajituri
  • 150 g frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 200 g capsuni
  • 5 g gelatina
  • apa cat sa fie gelatina acoperita
  • 1 varf cutit sare

In plus:

  • 50 g frisca
  • capsuni 200-300 g
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni:

 Crema nr.1:  Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.

Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare, esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.

Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand este diluata complet, o turnam in fir subtire peste crema, mixand energic sa se imprastie uniform in toata compozitia.

Curatam 10-15 capsuni de codite si le taiem in jumatati pe care le asezam in forma tapetata cu folie alimentara.

Intindem crema in strat uniform peste capsuni si dam din nou forma la frigider pana preparam cea de-a doua crema.

Pentru crema nr. 2 : punem gelatina in apa la hidratat si o lasam pana pregatim crema.

Trecem capsunile spalate si curatate prin blender.

Branza o mixam cu zaharul si putina sare, apoi o amestecam cu frisca si la final adaugam capsunile pasate.

Topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam imediat peste crema si mixam energic pana se omogenizeaza bine totul.

Scoatem forma din frigider si intindem crema de capsuni in strat uniform peste cealalta crema care este aproape inchegata.

Dam forma din nou la frigider cateva ore pana cand cremele vor fi suficient de inchegate pentru a se putea portiona cheesecake-ul.

S-a inchegat foarte bine si s-a putut deja servi dupa 2 ore de stat la frigider.

Nu am folosit biscuitii ca blat. Dar se poate face un blat din biscuiti si unt topit.

Se orneaza cu frisca si capsuni.

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar folosita variaza in functie de cat de dulci vor fi celelalte ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake triplu ciocolatos