Cheesecake cu cacao

de Brindusa in Prajituri, 19 Feb 2011 | 10596 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 200 g biscuiti
  • 50 g nuca
  • 120 g unt topit

Pentru crema

  • 2 cutii mici de branza Philadelphia (250 g in total)
  • 2 cutii branza tip Fagaras (cam 300 g in total, poate fi si mai mult)
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie
  • 100 g cacao neagra

Pentru glazura

  • 100 g ciocolata amaruie Kandia
  • 50 g smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu cacao:

 Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)

Intr-un robot cu cutit marunteste bine biscuitii. Amesteca-i bine cu nuca si untul topit.Va rezulta un amestec asemanator cu firimiturile.

Pune amestecul in forma cu inel detasabil si apasa bine cu o lingura, pentru ca firimiturile sa se taseze bine. Pune forma in frigider

Amesteca, cu mixerul, toata branza cu zaharul, pana se omogenizeaza bine.

Adauga ouale pe rand si amesteca dupa fiecare

Adauga esenta de vanilie.Amesteca

Adauga cacao. Amesteca.

Pune crema in forma, peste blat. Niveleaza cu o spatula

Coace cam 1 ora, sau pana cand apare o mica crapatura la suprafata.

Lasa prajitura sa se raceasca in cuptor. Asta pentru a evita sa se crape mai mult. 

Cu ajutorul unui cutit ascutit scoate inelul detasabil.

Incalzeste smanatana pentru glazura. Sa nu dea in clocot

Pune ciocolata si amesteca pana ce se topeste bine. Lasa sa se raceasca

Toarna peste prajitura si niveleaza cu o spatula.

Lasa la rece, pana a doua zi.

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cismaru_nicoleta 1

20.02.2011, 00:29

si mie mi-ar place cu brnzica fagaras...e buna...si praji a ta e super buna

Brindusa 1

20.02.2011, 13:33

Dragele mele, mersimult pentru comentarii. Scuze ca raspund mai tarziu, Cu concursul asta e asa o nebunie, ca nu mai am timp de nimic.

adry88 1

16.06.2011, 16:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane