Cheese cake cu fructe de padure

de LUK in Prajituri, 27 Mar 2011 | 15841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150gr piscoturi
  • 150de gr zahar pudra
  • 250ml frisca lichida
  • 1 iaurt cremos(5.2%grasime)
  • 400gr branza de vaci proaspata
  • 1 plic gelatina Dr Oetker
  • 1 plic inatritor frisca Dr Oetker
  • 2 plicuri Tort Gelee rosu Dr oetker
  • 400gr fructe de padure
  • 2-3 linguri de zahar tos
  • un inel de tort detasabil
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheese cake cu fructe de padure:

   Pentru inceput punem fructele decongelate(eu am cumparat fructe congelate) in strecuratoare deasupra unui vas curat(vom folosi siropul).Le pudram cu zahar tos.

Pregatim tortul.Asezam inelul de tort pe un platou.Aranjam piscoturile in forma de tort,uniform.Din zeama scursa de pe fructe preparam un sirop adaugand in zeama fructelor 2 linguri de zahar pudra.Am prelins siropul cu lingura deasupra piscoturilor pentru ca nu am vrut sa se inmoaie prea tare.

Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic si incepem prepararea cremei.Mixam branza de vaci cu 100 de gr de zahar pudra,iaurtul si o lingurita de sirop de fructe.Mixam si frisca foarte bine pana cand se intareste apoi adaugam intaritorul pentru frisca.Amestecam frisca si branza.Intre timp s-a hidratat gelatina.O punem putin pe foc,doarcat sa devina lichida si apoiturnam pestecrema de branza si frisca.Amestecam s ase omogenizeze bine.

  Intindem crema peste piscoturi apoi aranjam fructele.Preparam Tort Gelee conform instructiunilor de pe plic.Aici vreau sa mentionez ca eu am pus 450ml de lichid in loc de 500,din care 50ml suc de fructe si am adaugat si 4 linguri de zahar pudra.Turnam gelul caldut(amestecati tot timpul in el dupa ce il luati de pe foc si abia cand incepe sa se ingroase si nu mai e fierbinte il folositi)..peste fructe,uniform si dam la rece cel putin 3 ore.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese cake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza dulce si ananas