Cheese and meringue

de Sidy in Prajituri, 28 Iul 2010 | 4186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 250 g unt 
  • 50 g untura
  • 1 praf de copt
  • 250 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • 150 ml lapte
  • 15 linguri cu varf faina
  • coaja rasa de la o lamaie   
  • Crema:
  • 600 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 1 zahar vanilat coaja
  • rasa de la o lamaie
  • 1 ou intreg
  • 50 g gris
  • 4 linguri pesmet
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheese and meringue:

Se amesteca untul cu zaharul , untura si galbenusurile bine de tot pina se face o crema pufoasa.Adaugam apoi smantana, faina. coaja de lamaie, laptele, praful de copt si se amesteca bine de tot. Aluatul rezultat il intindem pe o planseta presarata cu faina pina ia forma tavii ce o vom folosi.

In tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin , asezam blatul apoi dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade pina se face deasupra o crusta.( 15 minute)

In acest timp amestecam branza cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie , oul intreg ( eu am mai adaugat inca un galbenus)pina se formeaza crema. Ca sa nu lase o zeama , adaugam grisul in crema, amestecam si apoi scoatem blatul din cuptor, peste care presaram pesmetul si apoi intindem crema.

Peste crema de branza adaugam albusurile batute spuma bine cu zaharul si zeama de lamaie. Dam din nou la cuptor aproximativ 40 minute pina se coace prajitura si albusul capata o culoare aramie. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava, apoi o putem taia felii...

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheese and meringue" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea