Cheescake cu cirese

de aziz in Dulciuri, 10 Iun 2011 | 5584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr biscuiti macinati
  • 2 linguri nessquik
  • 100 gr unt
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 ml smantana 15%
  • 250 gr crema de branza 9%
  • 200 ml lapte rece
  • 1 pachet puding de vanilie
  • 100 gr zahar
  • 2-3 linguri suc de lamaie si putina coaja rasa
  • un pachetel de gelatina (aici un pachet are 14 gr eu am pus doar 10gr)
  • o mana de cirese sau cat doriti;)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake cu cirese:

Pregatim stratul de biscuiti : macinam biscuitii ii amestecam cu nessquik-ul si untul topit apoi presam pe fundul tavii sau formei in care vom pune crema de branza;dam la frigider cat timp vom pregati crema.

Crema : amestecam budinca de vanilie cu laptele apoi adaugam smantana si crema de branza.Intr-un alt vas batem frisca lichida cu zaharul apoi incorporam in budinca de vanilie cu o lingura de jos in sus sa ramana pufoasa.Gelatina se hidrateaza cu 4-5 linguri de apa rece (cam 4 minute) apoi deasupra unui vas cu apa fierbinte invartim pina se topeste complet. lasam putin sa se raceasca si o adaugam cremei de branza.

Scoatem forma de la frigider punem cirese(eu am pus zahar peste cirese, le-am scurs apoi si le-am pus in crema,insa nu este neaparata nevoie) apoi turnam crema si dam la frigider cel putin 5 ore ,desi cel mai bine ar fi sa innopteze in frigider :)).Eu am folosit o forma de plastic rotunda cu diametrul de 18 cm.A doua zi am rasturnat chesscake-ul pe platou asa incat stratul de biscuiti a venit deasupra prajiturii ,daca doriti puteti pune inca un strat de biscuiti si deasupra prajiturii cand o turnati in forma astfel stratul de crema va veni in mijloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata