Am combinat din reteta de chec cu budinca...si a rezultat aceasta prajiturica. Imi place foarte mult cum iese acest blat...si in curand voi realiza un tort din el. Sa vedem ce va iesi :)
Amestecam amidonul, laptele praf, glutenul, praful de copt, esentele, indulcitorul. Adaugam cele 4 galbenusuri, iaurtul si cele 3 linguri de lapte si amestecam; albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care le incorporam in compozitie si amestecam usor. Adaugam fructele goji care au stat la inmuiat in apa 5-10 minute. Impartim compozitia in 2 parti; intr-una punem cele doua linguri de cacao; turnam in tava tapetata cu foate de copt sau unsa cu putin ulei o lingura din compozitia alba, una neagra si tot asa ca sa obtinem efectul de chec marmorat. Dam la cuptor pana se coace ( circa 25-30 minute...dar testam cu scobitoarea cel mai sigur).
Preparam budinca astfel: amestecam praful de budinca cu indulcitorul si 6 linguri de lapte; restul de lapte il punem pe foc; dupa ce fierbe putin turnam budinca si amestecam cu telul pentru a nu se lipi pana da un clocot, doua. Punem budinca in boluri pe care le-am umezit putin inainte ( sa o putem desprinde usor si sa ia forma vasului).
Decupam doua cerculete din chec ...punem unul, rasturnam budinca peste si apoi pe celd e-al doilea si servim.