Am o mare pasiune pentru checurile umede si acest lucru se intampla cand se foloseste iaurt sau smantana in compozitie. Mi-a placut mult reteta asa ca am si cumparat ingredientele si am facut acest delicios chec pe care l-am imbogatit si cu capsuni, care sunt printre fructele mele preferate! Voi puteti sa folositi zmeura, caise, afine, ce va place mai mult!
Punem faina, sarea, coaja de lamaie si praful de copt intr-un bol separat.
In alt bol mixam untul cu zaharul cca 3 minute pana devine cremos.
Adaugam pe rand cate un ou si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam zeama de lamaie apoi vanilia si iaurtul.
Punem si jumatate din cantitatea de faina si continuam sa mixam pana se omogenizeaza apoi ultima parte de faina si restul de lapte.
Taiem capsunele si le presaram cu o lingura de faina intr-un bol apoi le incorporam cu o paleta in compozitia de chec.
Preincalzim cuptorul la 150ºC (325 F), ungem bine tava de chec cu unt si turnam compozitia pe care o nivelam frumos cu lingura.
Coacem checul aprox. 70 min, lasand focul potrivit.
Cand este rumenit si mijlocul nu mai tremura atunci este gata. Bineinteles ca putem sa il testam cu un tester iar cand acesta va iesi curat, checul este gata copt.
Il rasturnam pe un platou si il lasam sa se raceasca.
Poate fi pudrat cu putin zahar pudra pe deasupra si apoi servit!
Este cel mai umed si mai delicios chec, persoanelor carora le plac aluaturile umede, acesta este reteta ideala!Pofta buna!
1
Se coace la foc mic spre mediu, maxim 160 grade Celsius! altfel se va coace prea tare pe margini iar mijlocul ramane crud!