Chec pufos cu portocale

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Iul 2011 | 6455 vizualizari

 

Nu aveti idee cum miroase in casa cat e checul in cuptor.
Este grozav de bun si de pufos, la mine s-a papat imediat, iar nu am nimic bun pentru maine.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 70-80 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 ml suc portocala proaspat stors
  • 50 ml ulei
  • zahar vanilat- 2 plicuri
  • 2-3 linguri zahar
  • coaja rasa de la doua portocale
  • 4 albusuri
  • 8 gr amidon
  • 75 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu portocale:

Se amesteca galbenusurile  cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se bat albusurile spuma. Zaharul se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma si se bate pana se topeste zaharul. Se ia 1/3 din amestec si se adauga in cel de galbenusuri, omogenizand. Se adauga apoi si restul, amestecand usor. Se preincalzeste cuptorul. Se unge o forma cu diametrul de 17 cm (a mea a fost mai mare, data fiind forma)cu ulei si se tapeteaza fundul cu faina. Se toarna amestecul si se introduce apoi tava la cuptor, la foc mic, pentru 50-55 minute. Faceti proba cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu prune