Chec de cacao cu inima de cocos

de JustLoveCookin in Prajituri, 1 Feb 2011 | 5571 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2,5 cani faina
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • Pentru inima de cocos:
  • 50 ml lapte
  • 150 g nuca de cocos
  • 1 albus
  • 3 lingurite amidon
  • 130 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de cacao cu inima de cocos:

Mixam albusurile cu zaharul, iar in alt vas galbenusurile cu cana de ulei , laptele , faina cernuta in care am amestecat praful de copt , cacaoa, apoi punem si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Aceasta compozitie se amesteca usor cu albusurile , de jos in sus , cu un tel sau cu o lingura de lemn.

Compozitia ciocolatoasa o dam deoparte si mixam un albus cu 130 g zahar.Turnam deasupra 50 ml lapte si 3 lingurite de amidon si mixam din nou.La urma punem nuca de cocos si amestecam.

Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm cu unt si faina.Eu am facut 2 checuri mai mici. Unul intr-o forma de plumcake si unul intr-o forma de chec rotunda.

Explic ca si pentru o singura forma: punem jumatate din compozitia cu cacao in forma de chec,apoi cu o lingura luam compozitia de cocos si o punem in centru, din loc in loc, sau intinsa.

Deasupra turnam toata compozitia de cacao ramasa si dam cuptorul incins la 180 grade, pt cca 40 minute.

Facem testul scobitorii, iar daca iese uscata, lasam putin sa se racoreasca,dupa care asezam checul pe o farfurie si asteptam sa se raceasca inainte de a-l servi,chiar daca tentatia e mare.

Odata racit,punem putin zahar pudra intr-o strecuratoare pt ceai si pudram.

Observatii:

Cana folosita pentru masuratori este o cana de 250 ml.

Daca nu vreti sa pudrati cu zahar,sau daca va doriti un chec mai deosebit,topiti pe aburi sau in microunde150 g ciocolata impreuna cu 3-4 linguri de lapte,apoi turnati deaupra. Va fi mega ciocolatos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao cu inima de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu cocos,seminte de in si de canepa