Rămăsesem cu gândul la checul Gabrielei(Gabrielacuisine),arăta atât de apetisant că nu am putut rezista tentaţiei prea multă vreme.Eu am mai modificat cantităţile şi am adăugat şi fructe(cireşe ,zmeura) pentru că nu vreau să renunţ deloc la fructe în deserturi în această perioadă.A ieşit un chec atât de pufos,umed ,plin de fructe şi foarte aromat,chiar dacă nu aşa frumos ca al Gabrielei.O problemuţă am avut cu tava în care l-am pus,care e prea adâncă şi îngustă deci se cere schimbată.Mama a spus că demult nu mi-a ieşit aşa bun.
Am separat albusurile de galbenusuri la cele 4 oua.
Untul moale l-am amestecat cu crema mascarpone si zaharul(am pastrat doua linguri de zahar pentru albusuri) si am mixat pâna s-au facut spuma si zaharul s-a topit.Am adaugat pe rând cele patru galbenusuri,mixând bine dupa fiecare.
Am pus si iaurtul.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am încorporat-o în crema de unt,folosindu-ma de un tel.
Dupa ce am pus prima repriza de faina,am pus si zeama de lamâie,
La final am adaugat vanilia si coaja de lamâie.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am pus si cele doua linguri de zahar,apoi le-am amestecat tot cu un tel in restul compozitiei.
Am pus o parte de compozitie în tava de guguluf tapetata cu faina(mi s-a cam lipit putin,deci trebuie s-o schimb!!!),am pus un start de zmeura,am pus restul compozitiei si deasupra ciresele dupa ce le-am scos sâmburii.
Am pus tava în cuptorul preîncalzit,cam la 180 de grade pentru 60 de minute.
Temperatura nu trebuie sa fie mai mare pentru ca timpul de coacere este destul de mare.
Poate daca folositi altfel de tava,puteti creste temperatura,dar sa verificati cu o scobitoare sau un baţ de frigaruie(în cazul meu) când este copt.
Dupa ce s-a copt,l-am lasat sa se raceasca,apoi l-am rasturnat pe un platou.
L-am pudrat cu zahar si i-am pus puţin sos de zmeura.
O MINUNAŢIE!!!!!