Este o reteta pe care am gasit-o intr-o carte de bucate mai veche. Este foarte bun si foarte aromat.
Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina.
Intr-un pahar se pun stafidele cu esenta de rom si se lasa 30 de minute sa se imbibe. Untul se topeste si se lasa sa fie fluid. In faina se adauga cojile de portocale si lamaie, sarea, praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca impreuna. Se lasa deoparte.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga tot zaharul si o lingura cu suc de lamaie, se bat pana cand se intaresc din nou. Se pun toate galbenusurile, smantana, stafidele, untul topit si se amesteca prin rasturnare de 5-6 ori cu telul. Se pune faina si se amesteca usor, cu telul, numai prin rasturnare, de jos in sus (dar nu prea mult).
Se rastoarna in tava, se niveleaza, se pune intr-o alta tava de prajitura si se da la cuptor la foc mijlociu pt aproximativ 50 minute (se face testul cu scobitoarea).
Se serveste dupa ce s-a racit.