S-a făcut rubarba!Rubarba sau revent, pe numele ei ştiinţific Rheum rhabarbarum sau Rheum officinale, este de fapt o legumă folosită în preparatele culinare şi în medicină.
Atenţie, numai codiţele sunt comestibile şi numai dacă sunt sănătoase! Frunzele de rubarbă sunt toxice; ele contţn acid oxalic într-o concentraţie dăunătoare corpului uman. La fel şi codiţele ofilite sau cele afectate de îngheţ.(http://www.gradinamea.ro/)
Rubarba se curăţă şi se taie în cuburi mici.Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, ouăle, sarea şi zahărul vanilat. Se bate iar pănă se albeşte.Se adaugă şi rubarba.
Făina se cerne împreună cu praful de copt.Se adaugă şi se amestecă bine toate.
Se tapetează o formă de chec cu hărtie sau se unge cu grăsime şi se pudrează cu făină.
Se coace la 180 de grade până se aureşte bine. Se lasă să se răcească şi apoi se taie.
Eu am făcut 2 porţii şi am pus-o în tavă mare. Este foarte uşor de făcut si e foarte fragedă.
1
Data viitoare o să adaug şi câteva vişine pentru culoare. Se poate servi cu puţină îngheţată.