din cantitatile de mai jos ies doua checuri; eu am ales sa colorez unul cu pudra de roscove si l-am decorat cu ciocolata si glazuri colorate. Cel de lamaie cu mac a fost decorat cu glazura alba de zahar de la Dr.Oetker
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu praful de sare.
Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie pana se albesc.
Adaugam apa minerala lingura dupa lingura, mixand incontinuu pana la incorporare.
Peste amestecul obtinut punem cate 1 lingura de spuma din albusuri si una de faina proaspat cernuta.
Impartim compozitia in doua vase separate.
Jumatate din compozitie se amesteca cu macul, apoi se toarna in forma de silicon unsa cu ulei.
In cealalta jumatate de compozitie incorporam o lingura pudra de roscove si o turnam apoi in alta forma de silicon.
Dam tavile la cuptor si coacem checurile 35 minute cu functia de coacere cu ventilatie pornita.
Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta nu se murdareste inseamna ca putem scoate tavile din cuptor.
Scoatem apoi checurile cu grija din formele de silicon si le lasam la racit complet.
Decoram checul de lamaie si mac cu glazura alba de zahar si presaram bombonele colorate.
Checul inchis la culoare (cu pudra de roscove) il decoram cu glazura de ciocolata iar la final cu glazura din creioane colorate de la Dr.Oetker.
Pofta buna!